Viljandi jalgrattur sõlmis lepingu Šveitsi klubiga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi rattaklubi kasvandik Elina Tasane suundub juba talvel elama, treenima ja võistlema Šveitsi.
Viljandi rattaklubi kasvandik Elina Tasane suundub juba talvel elama, treenima ja võistlema Šveitsi. Foto: Adam Illingworth

Hiljuti Šveitsis rahvusvahelise jalgratturite liidu (UCI) talentide laagris osalenud Viljandi rattaklubi kasvandik Elina Tasane sõlmis lepingu UCI World Cycling Centre (WCC) loodud naiste kontinentaalklubiga.

Peale Elina Tasase osales detsembri hakul Šveitsis viis päeva kestnud noorte talentide laagris teinegi Viljandi rattaklubi liige Kristel Sandra Soonik ning lisaks neil oli seal veel kaks Indoneesia ja kolm Islandi neidu.

Viie päeva jooksul tehti katseid nii jõusaalis kui ratta seljas. Vaadati üle kätekõverdus-, toenglamangu- ja kükijõudlus ning tehnika- ja tasakaaluharjutused. Ratta seljas tuli endast parim anda kuue ja 30 sekundi sprindis ning nelja minuti pikkusel pingutusel. Iga laagris osalejaga tehti intervjuu, milles räägiti nii tulevikuplaanidest kui ka varasematest treeningukogemustest.

Mõni päev pärast laagri lõppu sai Tasane Elina Šveitsis tegutsevalt klubilt pakkumise liituda naiskonnaga, mille eesmärk on anda tulevikulootustele võimalus võistelda tippseltskonnas. 2019. aastal loodud klubi on näidanud suurepäraseid tulemusi: juba esimese aasta järel sõlmis tiimist viis andekat noort ratturit lepingu mõne Euroopa profiklubiga.

Tasane sõidab Šveitsi veebruari alguses. Viljandi rattaklubi kodulehel selgitas ta, et Šveitsis on klubil oma treener ja mehaanik. Võisteldakse peamiselt Šveitsi ja Prantsusmaa sõitudel, mis on üsna mägise profiiliga. "Koju tagasi tulen oktoobris ja võib-olla vahepeal mõnel kergemal nädalal. See on imeline samm redelil, millelt aina kõrgemale edasi pürgida. Ootan põnevusega uut hooaega."

Viljandi rattakooli kasvandikest on läbi aegade mõne välisklubiga lepinguni jõudnud üheksa noormeest ning nad on kõik suundunud Prantsusmaale. Elina Tasane on esimene naisrattur, kes Viljandi rattaklubist on välislepinguni jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles