Liuväljaks muutunud linnas jäi libedatõrje puudulikuks

Richard Särk
Copy
Selline pilt avanes Lossi tänaval kõndijatele kolmapäeva hommikul.
Selline pilt avanes Lossi tänaval kõndijatele kolmapäeva hommikul. Foto: Marko Saarm

Miinus- ja plusskraadide vaheline tango on muutnud tänavad tõeliseks liuväljaks, millel iga samm tuleb hoolikalt läbi mõelda. Kui linnapea näeb probleemi allikat suuresti eramajade tegemata töös, siis pensionärid seevastu pole rahul linna lumetõrjega sõiduteedel.

Viljandi pensionäride liidu juhatuse liikme Jaak Värniku arvates on praegune sõiduteede seisukord alla igasugust arvestust.

«Kõnniteedest saan ma veel aru, aga sõiduteed peaks ikkagi linn korras hoidma. Isegi peatänavad on koristamata – see on ju nonsenss,» ütles Värnik. Tema tähelepanekut mööda on nii neid majaomanikke, kes oma hoovi lähedast kõnniteed korrapäraselt hooldavad, kui ka neid, kes seda ei tee. Paalalinnas elava Värniku ütlemist mööda on kõnniteed küll rahuldavad, ent pettunud on ta sõiduteede seisukorras. Eraldi tõi Värnik välja Kalvi ja Leola tänava. Küsimusele, millise pilguga vaatavad tänavate seisukorrale teised Viljandi pensionärid, vastas Värnik: «Räägitakse, et ei saa korralikult kõndida, sest lumi on põlvini. Isegi ettevõtjad kurdavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles