Energia hinna toetus – kellele, kuidas ja millal saab seda küsida

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Energiakulude hüvitise taotlemine tundub isegi ametnikele parajalt nüansirohke, ent elukalliduse tõus nõuab selle puntra lahtiharutamist, et toetust vajavad inimesed selle ikka saaksid.
Energiakulude hüvitise taotlemine tundub isegi ametnikele parajalt nüansirohke, ent elukalliduse tõus nõuab selle puntra lahtiharutamist, et toetust vajavad inimesed selle ikka saaksid. Foto: Sander Ilvest

Energia hinna märkimisväärne tõus ei jäta puudutamata ühtegi leibkonda. Valitsuse detsembrikuise otsuse põhjal makstakse energiakulude suurenemise katteks toetust vähekindlustatud perede kõrval ka leibkondadele, kelle sissetulek pere esimese liikme kohta jääb alla 1126 euro kuus. Ent selle piiri sisse mahtumine ei pruugi veel toetust tähendada, kui tarbitud pole piisavalt energiat.

1126 eurot arvestatakse pere ühe liikme koha kuus, iga järgmise vähemalt 14-aastase leibkonnaliikme kohta on sama summa 563 ja alla 14-aastaste laste puhul 337,8 eurot. Näiteks kahe täiskasvanu ja kahe alla 14-aastase lapsega pere määraks tuleb 2365 eurot. Kui sissetulek kokku arvestatuna jääb alla selle, kuulub see pere toetuse saajate hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles