KOHUS ⟩ Maskist keeldunud kohtualune sai ööpäevase aresti

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Toomas Ilmjärv peab maskist keeldumise tõttu istuma 24 tundi arestikambris ning tema juhtumit hakkab kohus arutama alles reedel.
Toomas Ilmjärv peab maskist keeldumise tõttu istuma 24 tundi arestikambris ning tema juhtumit hakkab kohus arutama alles reedel. Foto: Marko Saarm

Politseiniku elektrišokirelvaga ähvardamise eest kohtu alla antud mehe avaistung teisipäeval jäi ära, sest ta ei tulnud kohtusse, kolmapäeval toodi mees kohale, aga istung jäi ikka ära, sest ta keeldus maskist. Reedel tehakse istungi alustamiseks uus katse, aga vahepeal tuleb kohtualusel 24 tundi arestikambris istuda kohtu korraldustele allumatuse eest.

"COVID on samasugune muinasjutt nagu siin paberil kirjutatu," ütles politseiniku ähvardamises süüdistatav 49-aastane Toomas Ilmjärv kohtunik Aivar Hindile, kes oli palunud tal kohtu korraldusele alluda ja istungil mask ette panna. Paberil kirjutatust kõneldes pidas Ilmjärv silmas süüdistusakti, mis oli kohtus talle antud.

Süüdistuse kohaselt ähvardas Ilmjärv 2019. aasta 20. augustil Põhja-Sakala vallas Kõo külas kortermaja trepikojas elektrišokirelvaga ametikohustusi täitvat politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles