Viljandimaa rahvaarvust lõigati järjekordne viil

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Aastaga on Viljandimaa rahvaarv kahanenud 412 inimese võrra. Viljandi linna sünnipäevapidustustele ja pikalaua peole tuleb igal aastal kohale märkimisväärne hulk viljandlasi, kes siin enam ei ela. Jääb loota, et rohkem inimesi leiab uuesti oma kodutee.
Aastaga on Viljandimaa rahvaarv kahanenud 412 inimese võrra. Viljandi linna sünnipäevapidustustele ja pikalaua peole tuleb igal aastal kohale märkimisväärne hulk viljandlasi, kes siin enam ei ela. Jääb loota, et rohkem inimesi leiab uuesti oma kodutee. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa elanike arv kahanes aastaga 412 võrra ning erinevalt mullusest ei saanud ükski omavalitsus rõõmustada elanike hulga kasvu üle. Kui aastane kukkumine oli maakonnas kokku veidi alla ühe protsendi, siis sajandi algusest saadik on vähenemine 23 protsenti.

Nagu vorstilatt on maakond õhukeste viilude võrra jäänud väiksemaks 1990. aastate algusest alates. Elanike arv, mis 1990. aastate keskel oli 65 000, vähenes sajandivahetuseks 59 150-ni ning 2022. aasta 1. jaanuaril elas maakonnas 45 504 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles