Transpordiamet hoiatab: teed on väga libedad

Sakala
Copy
Transpordiamet hoiatab, et teed on väga libedad.
Transpordiamet hoiatab, et teed on väga libedad. Foto: Marko Saarm

Transpordiameti liiklusjuhtimiskeskus hoiatas, et pärastlõunal on riigi põhi- ja tugimaanteed valdavalt soolamärjad, kuid kõrvalmaanteed ja kruusateed on plusskraadide ja vihmasaju tõttu muutnud kohati väga libedaks, lausa jäiseks.

"Eesti lääneosas on ilm selginenud, teetemperatuur on langenud saartel, Lääne- ja Ida-Eestis miinuspoolele ning märjad teepinnad on juba lõiguti libedaks muutunud," kirjutas transpordiamet oma pressiteates. "Prognoosi kohaselt tuleb õhtul ja öösel pilves ilm. Lume-, lörtsi- ja vihmasadu levib lõunast põhja poole, mitmel pool on udu ja jäidet. Temperatuur on Eesti põhja-, lääne- ja keskosas miinuses, lõunaosas 0-kraadi juures. Teed on libedad!"

Samuti kinnitas transpordiamet, et riigiteede hooldajad on väljas täies koosseisus, et teha libedusetõrjet kõikidel teedel, ent tuleb arvestada, et see võtab aega ning teeolud on kindlasti keerulised ka lähipäevil.

Et kord sulatab ja siis külmetab või sajab isegi jäävihma, võivad teeolud muutuda kiiresti ja ootamatult. Seetõttu palub transpordiamet liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlik.

Teeolude täpsustamiseks oodatakse infot ka liiklejatelt. Teavet saab jagada telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta saab näha siit. http://tarktee.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles