Mitut bussiliini ootab ees kärbe

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaa ühistranspordikeskus andis teada, et reisijate vähesuse tõttu ootavad mitut bussiliini ees muudatused. 
Viljandimaa ühistranspordikeskus andis teada, et reisijate vähesuse tõttu ootavad mitut bussiliini ees muudatused. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa ühistranspordikeskus andis teada, et tulevast esmaspäevast, 10. jaanuarist muutub mitme maakonnaliini sõiduplaan.

Ühistranspordikeskuse juhatuse liikme Kaupo Kase sõnul on muudatused seotud enamasti sõitjate vähesusega ja puudutavad liine number 15B, 23, 26, 29, 55A, 55B, 55G ja 67C.

"Enamasti on koomale tõmmatud väiksed sissesõidud," sõnas ta. Kõige suurem kärbe on Suure-Jaani liinil number 29, mille buss väljus kell 20.30, kuid uue plaani järgi nädalavahetustel enam ei sõida. "Nädalavahetustel oli see lihtsalt tühi," märkis Kase ja lisas, et kõikidel neil otstel, mis ära jäävad, ongi bussid sõitnud enamasti tühjana. Põhjus on tema ütlemist mööda ikka koroonaajas, mil bussisõitjaid ongi üldiselt vähem olnud.

Peamine põhjus on aga selles, et ühistranspordile mõeldud raha tõmmati koomale. 20. detsembril oli Kase sõnul majandus- ja taristuminister Taavi Aasaga maakondliku ühistranspordi teemal koosolek ja ministri sõnum oli, et liinivõrku ei tasu kohe kärpima hakata, sest ministeeriumi arutab seda teemat veel transpordiametiga. Kase sõnul märgiti ministeerimist, et sinna on jõudnud Viljandimaa sõnum  pandeemia ajal kokkuhoitud raha kohta.

"Lõplik tõde selgub siis, kui transpordiameti peadirektor eelarve kinnitab. See juhtub eeldatavalt jaanuari jooksul," ütles ta. 

LIINIMUUDATUSED

10. jaanuarist muutub maakonnaliinide nr 15B, 23, 26, 29, 55A, 55B, 55G ja 67C sõiduplaan.

  • Number 15B Viljandi bussijaamast laupäeval ja pühapäeval kell 20.45 väljuv buss sõidab Uusna peatuseni. Sõitjate vähesuse tõttu jäetakse ära sõit Uusnast Tänassilma ja tagasi. Liinil muudetakse peatuste läbimise aega alates Uusnast kuni Viljandi bussijaamani.
  • Number 23 Põltsamaa peatusest laupäeval ja pühapäeval kell 8.45 väljuval bussil jäetakse sõitjate vähesuse tõttu ära Järtsaare sissesõit. Liinil muudetakse peatuste läbimise aega alates Tässi peatusest.
  • Number 26 liinile lisatakse Alliku bussipeatus.
  • Number 29 Suure-Jaanist kell 20.30 väljuv buss jääb käima ainult tööpäevadel. Sõitjate vähesuse tõttu jäävad ära väljumised laupäeval ja pühapäeval.
  • Buss number 55A hakkab koolivaheajal Iia peatusest kella 7.50 asemel väljuma 10 minutit hiljem, kell 8.00 ja marsruudilt jäetakse sõitjate vähesuse tõttu ära sõit Metskonna peatuse kaudu. Kõpust väljumise aeg ei muutu.
  • Bussi number 55B Viljandi bussijaamast kell 17.10 väljuva reisi marsruudilt jäetakse  sõitjate vähesuse tõttu koolivaheajal ära sõit Metskonna peatuse kaudu.
  • Number 55G Viljandi bussijaamast laupäeval kell 6.50 väljuv buss sõidab Kõpuni. Liini marsruudilt jäetakse sõitjate vähesuse tõttu ära sõit Iiani ja tagasi.
  • Number 67C marsruudile lisatakse Lillis sõitjate väljumiseks nõudeliini osana kaks uut bussipeatust, Litiku ja Leomäe. Liinil muudetakse peatuste läbimise aega 10 minutit hilisemaks alates Lilli peatusest kuni Karksi-Nuiani.

Allikas: Viljandimaa ühistranspordikeskus 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles