Paugutamise hirmus jooksu pistnud loomadest anti uusaastaööl teada ühismeedia postitustes (2)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi loomade varjupaika tuli möödunud aastavahetuse öö jooksu väljakutse ühe koera pärast, küll aga märgiti varjupaigast, et leitud ja kadunud loomadest oli palju teateid ühismeedias.
Viljandi loomade varjupaika tuli möödunud aastavahetuse öö jooksu väljakutse ühe koera pärast, küll aga märgiti varjupaigast, et leitud ja kadunud loomadest oli palju teateid ühismeedias. Foto: Urmas Luik

Kuigi oleks võinud arvata, et enamiku Viljandimaa omavalitsuste otsus jätta ära aastavahetuse ilutulestik vähendas paugutamist, siis nii see ei olnud. Aasta viimasel päeval hakkasid Viljandis raketid lendama kohe pimeduse saabudes ja saluut polnud läbi veel 2. jaanuarilgi. Selline pikk paugutamine mõjutab Viljandi loomade varjupaiga teatel loomi palju enam kui korra õhku lastud raketid. 

Ilutulestikukeskuse Arnika juhataja Eduard Tani tähendas, et seal oli müük hea. Seda võis tema sõnul ka aimata, sest kui omavalitsus ilutulestikku ei tee, siis rahvas ikka pürovahendeid ostab. "Oli palju neid, kes muidu käisid kuskil vaatamas, aga nüüd tegid ise. See omavalitsuse mittetegemine puudutas eeskätt kõige hinnatundlikumat inimest. Enne ta sai ju vaadata seda kontrollitud ja turvalist ilutulestikku," lausus ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles