Viljandi linnapea Madis Timpsoni uusaastatervitus

Madis Timpson
, Viljandi linnapea
Copy
Viljandi linnapea Madis Timpson
Viljandi linnapea Madis Timpson Foto: Elmo Riig

HEAD kaaslinlased!

Aasta tagasi kirjutasin, et 2020 oli üks suur uue olukorraga toimetulemise õppimise aasta, kuid Viljandi ja viljandlased said sellega kenasti hakkama ja loodetavasti saame varsti tagasi pöörduda harjumuspärase elukorralduse juurde.

Peab tõdema, et muutustega peame tegelema endiselt. Vabariigi valitsuse kehtestatud piirangud ja vaktsineerimine on olnud ka lõppeva aasta märksõnad. Siinkohal tänan kogu südamest kõiki, kes juba ühiskonna avatud hoidmise eest seisnud on, ja sellele, kes veel mõtleb, ütlen: "Pane õlg alla!"

PÄRIS tavapärasesse rütmi pole me tänaseks kahjuks jõudnud, kuid sellest hoolimata oleme mööduval aastal kogenud palju erilist ja imetlusväärset ning mis peamine – Viljandi on tänu meile kõigile arenenud. Lõppenud aasta oli eelkõige ehitamise aasta, alates elamute ja jalgpallihalli ehitusest ning lõpetades kesklinna renoveerimisega.

Aasta 2021 andis aga teravamalt märku ka vajadusest kaasata rohkem kogukonda. Linna arengu seisukohast on see väga teretulnud. Alati saab paremini ja tähtis on, et veidi viltu vedanud olukordadest õpitaks ning mindaks edasi veelgi parematena. Oleme linnavalitsuses alati püüdnud olla linna juhtimises avatud ning kaasanud linna elanikke otsustusprotsessidesse rohkemgi, kui seadus seda ette näeb. Kaasav eelarve, järve kasutamise arutelud ja linnafoorum on juba mõned head näited kogukonna kaasamisest.

VILJANDI on maailma parim kodulinn ning seda teavad ja tunnevad ka meie elanikud, kes soovivad kodulinna paremaks muutmisse panustada. Võtame näiteks suvise kogukonnagiidide katseprojekti, kus tavalised inimesed pärast väljaõpet külalistele Viljandit tutvustasid. Või tublid mehed, kes vabatahtlikult võsa raiudes avasid kõigile kauni vaate järvele. Viljandi avatud noortetuba kutsus kõiki linlasi Viljandis jalutades tänavatelt prügi üles korjama. Ei saa mainimata jätta ka Vabaduse platsi sündmusi: lumelinn, ühine jalgpalli vaatamine ning platsi jõuluplatsiks muutumine detsembris. Need kõik on pakkunud põnevust ning aidanud linna südamesse elu puhuda.

Meie linn on meie kõigi nägu. Ma tänan teid kogu südamest antud panuse eest ning soovin lennukaid ideid, loovust ja uusi algatusi alanud aastasse. Kuigi viimased aastad on olnud sotsiaalse suhtlemise pinnal keerulised, ei tohi lootust kaotada. Virisemisega kaugele ei purjeta. Leidke takistustes hoopis võimalused. Märgake ligimest ning pange tähele oma kaasteelisi. Küsige, kuidas neil läheb, ja toetage neid hea sõnaga. Hea sõna ei maksa midagi.

Hoiame üksteist ja oma tervist ning pingutame oma unistuste ja eesmärkide nimel.

Head uut aastat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles