Repliik: Täna mängime ärimehi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Öeldakse, et mäng on väikese inimese töö, kuid ka suured võivad selle kaudu uusi oskusi omandada palju lõbusamalt. Eks ole seegi omamoodi mäng, kui gümnasistid asutavad majadusõppe ajal õpilasfirma, mis läbib kõik etapid samamoodi kui päris ettevõte. Skeptikutele, kes arvavad, et koolilapse tunnitöö ei lähe peale tema enda kellelegi korda, võiks meenutada pehmeid helkureid: neid hakkas tegema just üks õpilasfirma.

Kes oskaks noortest paremini toota vidinaid, mis on meelepärased nende eakaaslastele? Sama lugu on noortelt noortele korraldatud üritustega. Eelmisel reedel tegi Kitzbergi gümnaasiumi õpilasfirma SüdaMEKS koolikaaslastele sõbrapäevapeo. Korrakski ei tekkinud muret, et toimuv ei huvita osalisi, sest tegijad teadsid, mida neile pakkuda.

Sellest mängust võidavad kõik, kes on tee edukalt lõpuni käinud. Kaotajaks jäävad raskustele alla vandujad ja käegalööjad. Noored, kellega olen sel teemal rääkinud, on saadud kogemusega rahul: üks on leidnud kinnitust, et ärivaldkond sobib talle, teine on pärast proovimist mõistnud, et tal tasub valida muu tee.

Tagasi üles