Tänavaküsitlus ⟩ Kuidas möödus 2021. aasta ja mida loodate uuelt aastalt?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
31. detsembri tänavaküsitlus vaatas minevikku ja tulevikku.
31. detsembri tänavaküsitlus vaatas minevikku ja tulevikku. Foto: Sakala

Enne kohe-kohe lõppeva aasta ärasaatmist uuris Sakala Viljandi tänavatel inimestelt, kuidas neil 2021. aasta möödus ja mida nad uuelt aastalt ootavad. Kuidas on vaim vastu pidanud pandeemiale, mille pikkust saab varsti mõõta aastatega? Mida loodetakse 2022. aastalt? Kas antakse endale ka mõni uue aasta lubadus?

Enn Rebane,

pensionär

Eelmine aasta oleks võinud parem olla, mis seal salata. Mul on jalg veidi haige ja arstide juurde pääsemine on keeruline – ei saa ühe, ei saa teise juurde. Ega kogu see koroonateema ole just lihtne olnud. Teeb elu üsna keeruliseks. Otseselt puudust pole ma aga millestki tundnud, sest olen töövõimetuspensionär ja millest erilisest siis ikka puudust tunda.

Tulevalt aastalt ootan muidugi ikka, et see parem oleks, ning kindlasti ka seda, et olukord viirusega paremaks läheks. Natuke raske on mõista seda kõike, mis toimub: niipea kui olukord natukene paremaks läheb, lastakse piiranguid lõdvaks, et inimesed saaks hakata uuesti viirust tooma igalt poolt. Endale see praegune olukord väga muret ei valmista, sest kuigi ma olen kehva tervisega, ega see viirus niisama ka külge hakka, kui teistest veidi eemale hoida. Seda, ma arvan, et teen küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles