OTT õpetab talude tooteid kasutama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koksvere veski perenaine Isabel Tamme tutvustab teraviljatoodete erinevusi ja kasutamist.
Koksvere veski perenaine Isabel Tamme tutvustab teraviljatoodete erinevusi ja kasutamist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa toiduvõrgustik OTT korraldab kohaliku ja mahetoidu huvilistele infopäeva, millel tuleb juttu väiketalunike toodetest, nende kasvatus- ja valmistusviisidest ning kasutusvõimalustest.

Infopäev on 1. märtsil kella 17—20 Vabaduse plats 6 teise korruse saalis. See on kõigile soovijatele tasuta. Mitu kõnelejat tutvustavad kohalikku toitu ning selle kättesaamise võimalusi.

Kõigepealt annab OTT-i eestvedaja Anu Johani ülevaate toiduvõrgustikust ning selle tegutsemise põhimõtetest. Seejärel räägivad pikaaegse veskitöö kogemusega Koksvere veski omanikud Isabel ja Ants Tamme teraviljatoodete erinevustest ja kasutamisest.

Piimatoodetest ja kodulindude munadest kõneleb Pärnumaa Sepa mahetalu perenaine Nele Tamm. Tema kasvatab nelja piimalehma ning pooltsada kana ning valmistab kodus mahepiimatooteid.

Mõisaküla mesinik Jorma Õigus teeb ettekande «Meest suirani». Tartumaa mahetalunik ja toitlustaja Tiiu-Reet Kõnnussaar räägib teemal «Aastaaegadest lähtuv toidulaud ja valmistamise nipid».

Viimasena esineb Pärnumaal Kaatarusaare mahetalus marju ja köögivilju kasvatav ning neist hoidiseid valmistav Kadri Kontkar, kes kõneleb sellest, mida ja kuidas purki pista ning milliseid hoidiseid pakuvad väiketalud.

Ettekannete vaheajal kella 18—18.15 leiab Vabaduse platsil aset ka kiire kaubakohtumine, kus uued huvilised saavad oma silmaga vaadata talunikelt tellitud kauba üleandmist, tootjaid ja tooteid.

Lähemat infot saavad huvilised internetiküljelt http://viljandiott.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles