Juhtimiskeskuse tööd häirinud naist karistati šokivangistusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapeäval mõistis kohus kahepäevase šokivangistuse naisele, kes helistas 15. veebruaril põhjuseta Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusesse kokku 81 korral.


15. veebruaril helistas 63-aastane alkoholijoobes Valgamaa naine järjepidevalt politsei lühinumbrile 110. Ajavahemikul südaööst keskpäevani tegi naine antud numbrile kokku 81 kõnet ning kinnitas nende vältel isegi, et ega tal politsei abi ei vaja, tahtvalt lihtsalt oma elust kellelegi rääkida. Kuigi naisele selgitati, et tema põhjuseta tehtud massilised kõned hoiavad abivajajate ees liini kinni ning lisaks häirib ta ka ametnike tööd, jätkas ta siiski operatiivliinile helistamist.

Valga politseinikud tuvastasid kõnesid teinud isiku ning toimetasid ta pärast alkoholijoobe tuvastamist kainenemisele. Lõuna prefektuur alustas naise suhtes väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

Täna peetud kohtuistungil mõisteti operatiivliini põhjuseta kinni hoidnud naisele karistuseks kahepäevane arest, mida ta koheselt ka Valga arestimajas kandma hakkas. Karistuse määramisel arvestati asjaoluga, et naisel varasemaid karistusi ei olnud, ühtlasi kahetses ta tehtut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles