Palgad saavad makstud. Põhja-Sakala volikogu andis loa laenu võtta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala vallavalitsus sai loa laenata kohe uue aasta esimesel tööpäeval kuni 500 000 eurot, et töötajatele palgad ära maksta.
Põhja-Sakala vallavalitsus sai loa laenata kohe uue aasta esimesel tööpäeval kuni 500 000 eurot, et töötajatele palgad ära maksta. Foto: Marko Saarm

Et 3. jaanuaril oleks Põhja-Sakala vallavalitsusel oma töötajatele palgamaksmiseks piisavalt raha arvel, lubas volikogu teisipäeva hommikul võtta kuni pool miljonit eurot arvelduskrediiti.

Vallavanem Jaak Raie seletusel on praegu valla pangakontodel kokku umbes 800 000 eurot. Aasta viimasel päeval peab aga vald tasuma pangale selleks aastaks võetud poole miljoni euro ulatuses arvelduskrediiti ning vald võib arvestada, et uue aasta esimesel päeval on kontole jäänud umbes 300 000 eurot. 480 inimesele palga maksmiseks kulub 3. jaanuaril vähemalt 500 000 eurot, seega on vallal vaja kiiresti saada lisaraha.

Selleks andiski volikogu loa sõlmida pangaga uus leping ning võtta 3. jaanuaril just nii palju raha, et inimesed töötasuta ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles