Kalvi Märtin: teeilmajaamade info läheb asja ette

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandis seati ülemöödunud nädalal püsti viis teeilmajaama, mis koosnevad tänavavalgus- või liiklusmärgipostile kinnitatud õhutemperatuuri ja niiskuse andurist koos keskseadmega, mis on 3D-prinditud korpuses. Samuti on teekattesse paigaldatud temperatuuriandur.
Viljandis seati ülemöödunud nädalal püsti viis teeilmajaama, mis koosnevad tänavavalgus- või liiklusmärgipostile kinnitatud õhutemperatuuri ja niiskuse andurist koos keskseadmega, mis on 3D-prinditud korpuses. Samuti on teekattesse paigaldatud temperatuuriandur. Foto: Teede Tehnokeskus

Ülemöödunud nädalal Viljandisse pandud viis nutikat teeilmajaama peavad 5400 euro eest aastas andma abilinnapea Kalvi Märtini sõnul infot eeskätt linnale kuuluvale heakorraettevõttele Viljandi Linnahooldus.

Möödunud nädalal Sakalas ilmunud artiklis «Linnavalitsus pakub teehooldajale raha asemel ilmajaamade andmeid» oli kirjas, et linnavalitsus pakkus ilmajaamade andmeid suurenenud hooldustööde tasuks Eesti Keskkonnateenustele, kuid too andmeid ei soovi. Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini seletusel on alusetu väita, et maksumaksja raha on huupi kulutatud infole, millega pole suurt midagi peale hakata. Seda infot vajavad linna enda ettevõte ja puhastusettevõte SOL Baltics ning täpne info annab ka linnaametnikele võimaluse kontrollida paremini Eesti Keskkonnateenuste tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles