Kriminaalsed jõulud: sööma kutsutu varastas peremehelt ja naine kuulutas end surnuaial surnuks

Margus Haav
, reporter
Copy
Koos alkoholi tarvitamisega on tüli kiire tekkima.
Koos alkoholi tarvitamisega on tüli kiire tekkima. Foto: Kristjan Teedema

Viimase nelja päeva vältel sai politsei Viljandimaal pisut üle poolesaja väljakutse. Kui jõuluõhtu ei olnud tavapärasest töisem, siis ööl vastu 26. detsembrit tuli politseil reageerida mitmekümnele väljakutsele ühtejutti. Selleks ajaks oli osa inimesi juba liigpikalt üheskoos alkoholi pruukides aega veetnud, mistõttu oli ka tüli kerge tekkima.

"Suur tänu kõigile, kes tegid endast oleneva, et pühad pereringis rahulikult ja rõõmsalt mööduks, ega pidanud paljuks aidata ka teisi," ütles Viljandi jaoskonna juht Margus Sass. "Näiteks helistades, kui mõni napsine teelolija ei jaksanud enam ise koduteed leida või mõni sõidukijuht jäi silma kahtlase sõidustiiliga. Suur tänu, et hoolite ja aitate Viljandimaa turvalisust hoida!"

Politseinikel tuli aga ikkagi kokku puutuda üsna värvikate juhtumitega. 24. detsembri õhtul helistas näiteks hädaabinumbril mees, kes tahtis, et politsei ta kainestusmajja toimetaks. Talle öeldi, et niisama kedagi kainestusmajja ei sõidutata, ja seepeale küsis mees, kas peab midagi kriminaalset tegema, et politsei ta platele viiks.

"Selgus, et tal ei ole jõuluõhtuks mitte kuhugi minna. Helistaja kõrval juhtus olema aga kaks juhuslikku abivalmis naist, kes tulid juba hädaabikõne ajal talle kõrvale ja pakkusid, et juhatavad ta Viljandi varjupaika öömajale. Selline plaan mehele sobis ja nii sai ta jõuluõhtuks peavarju," rääkis Sass.

Üks mees kutsus jällegi jõuluõhtuks endale külla rahalistes raskustes tuttava, et talle pühade puhul süüa anda. 

"Kõht kümne minutiga täis, ei olnud külalisel mahti tänadagi, vaid ta varastas aknalaualt pealekauba ühe viinapudeli ja tegi sääred," kirjeldas jaoskonna juht. "Võõrustajal ei jäänud muud üle kui nentida, et tema heatahtlikkust kasutati kurjalt ära, ja teatada juhtunust politseile." 

Perevägivalla kohta tuli viis teadet. Sass kirjeldas näidet, kus üks seltskond suutis 24. detsembri õhtul jõululauas üksteisega nii tülli pöörata, et politsei saabudes kogu laudkond nuttis, lisaks oli kohapeal veel kaheksa last, kes olid juhtunust arusaadavalt väga häiritud. Tülitekitaja oli mees, kelle politsei viis kainenema.

25. detsembri õhtupoolikul leidis aset üks isemoodi hirmutav korrarikkumine, kus üks naine karjus surnuaial, et on surnud, ja ehmatas teisi inimesi. Kiirabi vaatas ta üle, kuid tuli välja, et naine vajab arstiabi asemel hoopis kainestamist.

Raskeim liiklusõnnetus juhtus 26. detsembril. Kell 14.36 laekus teade ahelavariist Põhja-Sakala vallas Imavere–Viljandi tee 24. kilomeetril, kus oli kokku põrganud neli sõiduautot. Viis inimest viidi haiglasse ja kuuele inimesele andis kiirabi kohapeal esmaabi. 

"Samuti juhtus paar kergemat õnnetust libeduse tõttu, vahel andsid liikluses tooni metsloomad," lisas Sass. "Neil päevil juhtus nimelt neli avariid, kus kokku põrkasid sõiduauto ja sõiduteele jooksnud metskits."

Liiklusest tabati kolm alkoholi tarvitanud autojuhti. Veel sai politsei väljakutse korterisse, kus tuvastati kaks narkootikume pruukinud meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles