Keeluajal puhastatud uisurada püsib edaspidi sile

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Paala järve jää on paksust kogunud kohati üle 20 sentimeetri ja kannab rajameistri tehtud mõõtmise järgi kenasti. Siiski kehtis veel eile siseveekogude jääle mineku keeld.
Paala järve jää on paksust kogunud kohati üle 20 sentimeetri ja kannab rajameistri tehtud mõõtmise järgi kenasti. Siiski kehtis veel eile siseveekogude jääle mineku keeld. Foto: Elmo Riig

Pühade ajal mõõtis Mikk Mihkel Vaabel korduvalt Paala järvel jää paksust ning lükkas siis ATV-ga järvejääl uisuraja sisse. Kui sellele oleks peale sattunud päästeamet, oleks ta jäälemineku keelu rikkumise pärast pidanud vastust andma, aga kui ta poleks tol ajal rada teinud, ei oleks sel talvel Paala järvele head uisujääd saanudki.

Vaabel rääkis, et oli raja puhastamise ette võtnud eraisikuna ja jõulupühade ajal oli viimane aeg, sest täna poleks seda saanud enam teha. Lumi surub raskusega jääle ja seetõttu pulbitseb väikestest aukudest või pragudest vett jää ja lume vahele. Nii tekib lopp, mis jäätub vaikselt ja tekitab krobelise pinna, rikkudes potentsiaalse rajajää kähku ära. Kui vesi valgub puhtaks aetud jääle, külmub see rajameistri sõnul enamasti ühtlaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles