Ilmaportaalid ennustavad aasta lõpuks Viljandimaale sulailma

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Jääpurikad maja räästa küljes. Pilt illustratiivne
Jääpurikad maja räästa küljes. Pilt illustratiivne Foto: Marianne Loorents

Ameerika Ühendriikide ilmaportaal Accuweather.com ja Norra ilmaportaal Yr.no lubavad Viljandisse aasta lõpuks paaripäevast sulailma. Ka Eesti ilmateenistus hoiatab, et aastavahetus tuleb aastaaega arvesse võttes üsna soe ja sajune.

Homme, teisipäeval ja kolmapäeval on Yr.no andmetel Viljandis kuni –7 kraadi, ilm on kõigil kolmel päeval pilvine, aga sajuta. Neljapäeval on kuni –6 kraadi, ent õhtul hakkab soojemaks minema ja temperatuur tõuseb –2 kraadini. Seejärel kerkib temperatuur nulli lähedale ja kõrgemalegi: reedeks ja laupäevaks lubab Yr.no +1 kraadi. Järgnevatel päevadel valitsevad taas külmakraadid.

Accuweather lubab järgmiseks nädalaks veidi soojemat ilma kui Norra portaal: homseks kuni –5, teisipäevaks kuni –4 ning kolmapäevaks ja neljapäevaks jälle kuni –5 kraadi. Reedel on aga Accuweatheri ennustuse kohaselt 2 ja laupäeval lausa 4 soojakraadi. Portaal hoiatab, et laupäeval võib sadada nii vihma kui ka jäävihma, mistõttu teed muutuvad väga libedaks.

Soojakraadide jätkumist lubab Accuweather ka pühapäevaks, mil kraadiklaas võiks meie maakonnas näidata +1 kraadi. Seejärel langeb temperatuur uuesti alla nulli.

Eesti ilmateenistus on välismaiste konkurentidega samal seisukohal ning annab teada, et esmaspäeval on päeval Viljandimaal oodata –6 ja öösel kuni –15 kraadi, neljapäeval tõuseb temperatuur aga 0 kraadi ringi. Aastavahetus ja uue aasta algus tõotavad riigi ilmateenistuse andmetel tulla sajused ja sageli suunda muutva tuulega. Temperatuur võib suurtes piirides kõikuda ning kerkida talvisest kargusest 0 kraadi ümbrusse ja siis uuesti miinuspoolele langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles