Tarvo Madsen: anname ööklubidele vähemalt võimaluse ellu jääda

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Ööklubi Garaaž Türi-Allikul. Pilt illustratiivne
Ööklubi Garaaž Türi-Allikul. Pilt illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

PRAEGU kehtestatud piirangute puhul on ilmselt vaid üks sektor, ööelu, mille põhitegevus on nüüd täielikus varjusurmas. Selge on see, et ööeluettevõtjaid ei rõõmusta ülemäära valitsuse otsus aastavahetuseks ööelu valla lasta. Samas on see mõistagi parem kui mitte midagi. Tean, et vingumisest erilist kasu ei ole, sellegipoolest on mul ettepanek, kuidas ka selle sektori eluolu veidi paremaks muuta.

On täiesti arusaadav ja mõistetav, et ööklubid on koht, kus oht viiruse levikuks on suur. Inimesed on ööeluasutuses julgemad ja ülemeelikumad kui tavaliselt, sest lisaks heale tujule ollakse tõenäoliselt tarbinud vägijooke. Samuti viibitakse tantsupõrandal üsna lähestikku ja on ka selge, et tantsides ja naerdes hakkavad inimesed näiteks hingeldama. Ma üldse ei räägigi nende asutuste ventilatsioonisüsteemidest, mis enamasti on üsna viletsad.

SAMAS on valitsuse otsus kell 23 ööelu ära lõpetada tekitanud olukorra, kus ühe sektori põhitegevus on põhimõtteliselt nullitud. Kõik teised lõbustusasutused saavad teatud mööndustega siiski edasi töötada, sest restorani, teatrisse ja kinno minekuks piisab vaktsineerimistõendist ning kell 23 pole probleemi inimesed tagasi koju saata. Jah, kindlasti vähendab vaktsineerimistõendi küsimine ka nende asutuste käivet, kuid neil on siiski võimalus edasi tegutseda. Teater saab anda normaalsel ja tavapärasel ajal etendusi ja kino filme näidata ning vaktsineerimistõendiga publik võib mõlemat nautida täiesti harjumuspärasel viisil. Ööeluettevõtjatel on aga praeguse piiranguga kaks varianti: tegutseda ajal, milleks nende ruumid, ettevalmistus ega tegevus pole ette nähtud või panna uksed sootuks kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles