Tänavaküsitlus ⟩ Kuidas veedate oma tänavusi väga lumiseid pühi?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sakala 24. detsembri tänavaküsitlus uuris tänaval lund koristavatelt inimestelt kuidas nad pühi veedavad.
Sakala 24. detsembri tänavaküsitlus uuris tänaval lund koristavatelt inimestelt kuidas nad pühi veedavad. Foto: Sakala

24. detsembri hommikuks oli Viljandisse maha sadanud tõeline jõululumi: paks, kohev ja taevast tuli seda muudkui juurde.

Jõululaupäeva lõuna ajal oli linnas märksa rahulikum kui päev varem, aga kõnniteedel ja hoovides askeldasid lund lükkavad inimesed. Sakala uuris töökatelt linlastelt, kuidas nad pühi veedavad, kas viiruse levik on nende plaane kuidagi muutnud ning muidugi ka seda, kuidas ollakse rahul tänavahooldusega Viljandis.

Õie Toomemets,

puhastusteenindaja

Pühad veedan nii, et lähen oma ema ja venna juurde, maakodu on meil Viljandimaal Kõo kandis. Viirus ei ole meie plaane absoluutselt muutnud: vaktsiinisüst on tehtud, saan tööd teha ja haigeks pole ma jäänud. Mis seal's ikka muud teha annab. Pühi veedame täiesti traditsiooniliselt: kingitused, kuusk, õhtusöök. Jõulud on mul muidugi töiselt alanud: ei osanud aimata, et seda lund nüüd nii palju tuleb. On tarvis lükata, inimesed ei saa ju muidu tänaval üldse kõndida. Legend ja teised kohad on pühade ajal küll suletud, aga tänav vajab sellegipoolest puhastamist. Teen seda aga täna täitsa vabatahtlikult ja täitsa hea meelega ka. Ilusaid jõule!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles