Krimi ⟩ Politseinikud leidsid Viljandimaa mehelt neli kilo kanepit

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Läbiotsimisel leiti kanepi kasvatamiseks mõeldud seadmeid: valgusteid, radiaatoreid, ventilaatoreid, väetist ning muud.
Läbiotsimisel leiti kanepi kasvatamiseks mõeldud seadmeid: valgusteid, radiaatoreid, ventilaatoreid, väetist ning muud. Foto: Põhja prefektuur

Viljandi kohtumajas mõisteti novembri lõpus kokkuleppemenetluses süüdi mees, kes oli Viljandimaal kasvatanud ja hoidnud suures koguses kanepit ning müünud seda ka edasi. Karistuseks sai mees neli aastat tingimisi, sellest pool aastat tuleb tal šokivangistusena veeta trellide taga.

Süüdistuse kohaselt kasvatas 33-aastane Heikko Kraav Viljandimaal talu kasvuhoones ja keldris ebaseaduslikult vähemalt 63 kanepitaime kogumassiga 1,8 kilogrammi. Samuti süüdistati Kraavi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises, sest ta hoidis Viljandis oma korteris 2,2 kilogrammi kanepit. Samuti müüs ta süüdistuse järgi kanepit teistele edasi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Triin Tumala sõnul on nii suure koguse kanepi kasvatamine ja omamine Viljandimaal ebatavaline. "Politsei sai korteri ja kinnistu läbiotsimisel kätte kokku umbes 4 kilogrammi kanepit, mille väärtus ebaseaduslikul edasimüümisel küündiks kindlasti üle 50 000 euro. Kogutud tõendite põhjal ilmnes, et vähemalt 50 grammi kanepit müüs süüdistatav ka edasi, kuid ei ole eluliselt usutav, et nii suure koguse puhul kasvatas isik ainet vaid enda tarbeks ning tal ei olnud plaanis läbiotsimisel äravõetud ainet edasi müüa," ütles Tumala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles