PÕHJA-SAKALA ⟩ 500 töötaja palgapäev sattus ohtu, sest vallal lõppes raha (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala volikogu peab järgmisel nädalal leidma lahenduse valla rahamurele, sest vastasel korral jääb uue aasta hakul sadadel töötajatel palk saamata.
Põhja-Sakala volikogu peab järgmisel nädalal leidma lahenduse valla rahamurele, sest vastasel korral jääb uue aasta hakul sadadel töötajatel palk saamata. Foto: Marko Saarm

Et Põhja-Sakala valla palgal olevad õpetajad, ametnikud, sotsiaal- ja kultuuritöötajad ning teised palgalised jaanuari esimesel tööpäeval ikka oma väljateenutud raha kätte saaksid, peab vald võtma kiiresti pool miljonit eurot laenu, sest tema palgakontodel valitseb tühjus.

Seda, kuidas ja millal raha otsa sai, mõistavad volikogu poliitikud erinevalt. Sügisel võimult tõugatute meelest oli veel oktoobris valla rahandus kontrolli all ning igapäevaste kulude katmisega mingeid muresid polnud. Poolteist kuud tagasi võimule pääsenute meelest tekitas aga kogu probleemi eelmine vallavõim, kes ei juhtinud finantsprotsessi ja kulutas üleliia palju, olemata kindel, et oodatud tulu ikka valla rahakotti jõuab.

Veel selle aasta lõpus peab vald tasuma aasta hakul võetud 500 000 euro suuruse käibelaenu. Probleemi justkui polekski, kui mitme ehituse eest saada olev euroraha oleks sel aastal vallani jõudnud. Neid summasid on arvutuste kohaselt 700 000 euro ulatuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles