Lapsepõlve mälupildid Rüki galeriis

, kunstiloolane
Copy
Viljandi vanalinnas Rüki galeriis on vaatajate ette toodud Jenny Grönholmi uus maaliseeria «Terendus» ja Jass Kaselaane skulptuurigrupp «Lelud». Väljapanek visualiseerib mälu, mäletamise ja mälestustega seonduvat. Seda näitust on veel võimalik vaadata 30. detsembrini.
Viljandi vanalinnas Rüki galeriis on vaatajate ette toodud Jenny Grönholmi uus maaliseeria «Terendus» ja Jass Kaselaane skulptuurigrupp «Lelud». Väljapanek visualiseerib mälu, mäletamise ja mälestustega seonduvat. Seda näitust on veel võimalik vaadata 30. detsembrini. Foto: Marko Saarm

Viljandis Rüki galeriis avatud näitusel «Mälestused» on kunstnikud Jenny Grönholm ja Jass Kaselaan maalide ja skulptuuride abil visualiseerinud isiklikke mälupilte. Nendel loomingulistel mälupiltidel nime ei ole. Võib-olla mälestuste puhul polegi nimetamisel tähtsust? See on küsimus, millele vaataja peab kohapeal ise vastuse leidma.

Jenny Grönholm on maalidel kujutanud mälupilte oma lapsepõlvest. Mulle hakkavad korduvate kujunditena kõigepealt silma külmavõetud lilled ja staatilised personaliseerimata perepildid. Erinevaid olustikustseene kujutavad maalid meenutavad oma koltunud koloriidiga aga vanu fotosid, mis on leitud kusagilt unustatud kohvri põhjast. Kunstniku sõnul on need mällu talletunud pildid isikutest, asjadest, olukordadest, lõhnadest, helidest, tunnetest – füüsilistest ja vaimsetest aistingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles