PÄEVAINTERVJUU Marek Sadam: minu viga on see, et kirjutan kogu aeg

Üllar Priks
, reporter
Copy
Muusik ja kirjamees Marek Sadam ütleb, et teda hoiavad joonel usk ja tahe luua.
Muusik ja kirjamees Marek Sadam ütleb, et teda hoiavad joonel usk ja tahe luua. Foto: Dmitri Kotjuh (Järva Teataja)

Muusikainimesed on jõulude eel kõik taas üksmeelselt kätest kinni võtnud ja temaatilised minituurid käima lükanud. Ratastele on end sättinud ka Suure-Jaanist pärit kunstnikuhing Marek Sadam, sõpradele Mäx, kes sedapuhku on kampa kutsunud kitarrist Paul Neitsovi. Muu hulgas annab tandem kontserdi Viljandis.

Oh seda soola, mis koos ära söödud! Aga näe, veri käib ikka veel soontes ringi. Mäx, mis sa arvad, kui palju jõulukooslusi Eesti publiku rahakott välja kannatab ja miks sa arvad, et sina ja Paul Neitsov sellesse virvarri kenasti ära mahute?

Usun, et oleme Pauliga piisavalt erinevad muusikud, et luua veidi teistlaadi pilguga tervik. Saime loomingulises mõttes kokku kuidagi loomulikult, ilma jõulurännu mõtteta. Alustasime uute laulude kirjutamist ja siis mõtlesime, et anname esimesed kontserdid just pühade ajal. Et häid eestikeelseid talvelaule, mida teatakse, aga millegipärast ei esitata, on omajagu, leidsime selles oma ülesande. Minu suurelt lemmikult Henno Käolt on mitu teksti, aga samuti esitame Tõnu Trubetskyt. Loomulikult ei puudu minu autorilaulud, mida oodatakse.

Meil Pauliga on kuidagi nii, et meie publik leiab meid üles ilma suure kärata. Me oleme olnud õnnelikud muusikud, kellel on lojaalsed kuulajad, ja nende ring kasvab ajapikku. Hea kontsert tuleb anda, siis tullakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles