Grippi haigestumine on Viljandimaal hakanud kasvama

Margus Haav
, reporter
Copy
Terviseamet soovitab viirusnakkuste põdejatel jääda koju, võtta ühendust perearstiga ja ennast terveks ravida.
Terviseamet soovitab viirusnakkuste põdejatel jääda koju, võtta ühendust perearstiga ja ennast terveks ravida. Foto: Madis Veltman

Möödunud nädalal lisandus Eestis 16 A-gripiviiruse juhtu ja haigestumus grippi on kasvutrendis. Terviseameti andmeil on kõige enam haigestunuid Rapla-, Tartu-, Viljandi- ja Pärnumaal.  

Ameti kinnitusel saab grippi haigestumuse intensiivsust hinnata väikseks, kuid haigestumus on samas kasvutrendis. Gripiviirust saab ennetada vaktsineerimisega.

Hooaja algusest on kinnitatud laboratoorselt 39 A-gripiviirust. Peamine haigestumise põhjustaja on endiselt veel RS viirus (58,5 protsenti) ja ka metapneumoviirus (14,6 protsenti), kuid hakkab kasvama gripiga seotud haigestumine. Eelmisel nädalal pöördus ägedate respiratoorsete viirusnakkuste tõttu arsti poole 4564 inimest, kellest 43 protsenti moodustasid lapsed. 

Möödunud nädalal kinnitati 16 gripiviirust (A-gripp) ning varem registreeritud gripiga seotud puhangule Lääne-Virumaal lisandus laboratoorselt kinnitatud kümme juhtu, kokku on selles puhangus 24 juhtu.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on gripi aktiivsus kogu Euroopa piirkonnas praegu väike, aga kasvutrendis. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata veel üheski riigis, kuid üksikuid haigusjuhte registreeritakse peaaegu kõikjal. Tuvastatud on nii A- kui ka B-gripiviirust ning samuti on registreeritud gripiviirusega seotud hospitaliseerimisi.  

Terviseamet soovitab viirusnakkuste põdejatel jääda koju, võtta ühendust perearstiga ja ennast terveks ravida, sest haigestunu võib teisi nakatada kuni seitse päeva. Haigena tööl, koolis või lasteaias käimine kurnab samuti organismi; köhides ja aevastades tuleks nina ja suu katta salvrätiga, vältida silmade puudutamist ja pesta tihti käsi. Nakatumisest hoidumiseks tuleb vältida rahvarohkeid kohti või kogunemisi, pesta tihti käsi, haigega lähikontaktis olles katta nina ja suu maskiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles