Psühhiaatriakliiniku juht: abi kättesaadavus on väiksem kui vajadus

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Psühhiaatriakliiniku juhataja Madis Parksepa sõnul on võimalik abivajajale tagada erakorraline vastuvõtuaeg hiljemalt nädala jooksul.
Psühhiaatriakliiniku juhataja Madis Parksepa sõnul on võimalik abivajajale tagada erakorraline vastuvõtuaeg hiljemalt nädala jooksul. Foto: Elmo Riig

Abivajavatele lastele ja noortele mõeldes on Viljandi haigla psühhiaatriakliinik kasutusele võtnud e-konsultatsioonid. Nii saavad perearstid lastepsühhiaatri nõuannetele toetudes alustada patsiendi ravimist.

Mõni nädal tagasi kirjutas Sakala sellest, et Viljandi vald võttis tööle kaks psühholoogi ning selle ajendiks oli muu hulgas tõik, et Viljandi haiglas peab psühholoogi juurde pääsemiseks käima enne psühhiaatri juures, kes selle teenuse määrab, ent aegu sinna saada on peaaegu võimatu.

Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Madis Parksepp tõdes, et järjekorrad on tõesti pikemad kui võiksid, kuid kiiret sekkumist vajavatel juhtudel patsient abita ei jää. Valla psühholoogide ametisse võtmine on tema sõnul kiiduväärt tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles