Mulgi Häärberit ähvardab puuduvate plaanide pärast trahv

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mulgi Häärberis pole järelevalvajate hinnangul hooldusplaanid korrektsed ning need tuleb nüüd korda saada.
Mulgi Häärberis pole järelevalvajate hinnangul hooldusplaanid korrektsed ning need tuleb nüüd korda saada. Foto: Elmo Riig

Suure tõenäosusega peab Hallistes tegutsev hooldekodu Mulgi Häärber riigile maksma 1500 eurot, sest pole suutnud sotsiaalkindlustusameti hinnangul poole aastaga täita kõiki tehtud ettekirjutusi. Kontrollijate arvates ei ole hoolealuste hooldusplaanid nõuetekohased.

Kevadise koroonapuhangu järel kontrollisid Mulgi Häärberi tööd nii sotsiaalkindlustusamet kui prokuratuur. Teisena nimetatu jõudis pärast mõnekuist uurimist arusaamisele, et kriminaalasja juhtunus ei paista ning avalikkuse ette jõudnud võimalikud rikkumised on riigi seatud järelevalveameti ehk sotsiaalkindlustusameti lahendada.

Sotsiaalkindlustusamet vormistas kesksuvel tehtud auditi järel hooldekodule kuus ettekirjutust ning nende täitmise tähtajaks andis Mulgi Häärber teada, et on kõik väljatoodud probleemid lahendanud. Novembri lõpus tehtud järelaudit näitas aga ametnikele, et kaks ettekirjutuse punkti on täitmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles