Viljandi rattaklubi kasvandikud käisid Šveitsis salanippe õppimas

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandist pärit Kristel Sandra Soonik ja Elina Tasane treenisid läinud nädalal Šveitsis noorte talentide laagris.
Viljandist pärit Kristel Sandra Soonik ja Elina Tasane treenisid läinud nädalal Šveitsis noorte talentide laagris. Foto: Erakogu

Viljandi rattaklubi ratturid Elina Tasane ja Kristel Sandra Soonik viibisid möödunud nädalal viis päeva Šveitsis rahvusvahelise jalgratturite liidu treeningkeskuses noorte talentide laagris.

Laagrisse olid kutsutud lisaks Tasasele ja Soonikule kaks Indoneesia ja kolm Islandi neidu. Viie päeva jooksul tehti katseid nii jõusaalis kui ratta seljas. Kui jõusaalis vaadati üle kätekõverduste, toenglamangu ja kükkide jõudlus ning tehnika- ja tasakaaluharjutused, siis ratta seljas tuli endast parim anda kuue ja 30 sekundi spurdis ning nelja minuti pikkusel pingutusel. Lisaks tehti iga laagris osalejaga intervjuu, millel olid jutuks nii tulevikuplaanid kui varasem treeningkogemus.

"Meile tutvustati tervet treeningkeskust – mis seal on ja kes seal töötavad. Kõik inimesed ja treenerid olid väga sõbralikud," rääkis Soonik. "Lisaks testidele saime treenida nii maanteel, maastikul kui trekil."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles