Kõpu ja Suure-Jaani kirikusse tuleb esinema Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkoor

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkooris laulavad nii tehnikaülikooli praegused tudengid kui vilistlased.
Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkooris laulavad nii tehnikaülikooli praegused tudengid kui vilistlased. Foto: Margo Siimon

Kõpu Peetri ja Suure-Jaani Johannese kirikus laulab neljanda advendi kontsertjumalateenistusel Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkoor. 

Koor asutati 1966. aastal omaaegse Tallinna Polütehnilise Instituudi nais- ja meeskoori parimatest lauljatest. Praegu on selle liikmed tehnikaülikooli tudengid ja vilistlased. Aastate jooksul on koor osalenud festivalidel ja konkurssidel nii Eestis kui mujal Euroopas ning pälvinud hulga auhindu. Koori peadirigent on Rihards Zariņš ja abidirigent Austėja Pėželytė.

Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkoor arendab nii musikaalsust kui artistlikkust, püüab avastada uusi tahke muusikas ja koorilaulus ning leida huvitavaid väljundeid mitmesuguste projektide, reiside ja konkursside kujul, hoides ja tutvustades eesti koorilaulukultuuri nii kodumaal kui võõrsil. 

Koor esitab enamasti a cappella muusikat, kuid see ei välista ka mahukamate teoste käsilevõtmist. Klassikalise muusika kõrval on repertuaaris nüüdisaegsemat muusikat, näiteks heliloojatelt Morten Lauridsen, Arvo Pärt, Einojuhani Rautavaara, Pēteris Vasks ja Eric Whitacre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles