Päästjad kustutasid saekaatrit ja aitasid eakat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Päästjad kustutasid saekaatrit ja aitasid eakat. Pilt on illustreeriv.
Päästjad kustutasid saekaatrit ja aitasid eakat. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Päästeamet andis pressiteate vahendusel teada, et 13. detsembril kell 12.09 teatati häirekeskusele tulekahjust Viljandi valla Soe küla saekaatris. Saepurupunkris oli tekkinud põleng, mille mõjul omakorda tekkis plahvatus torustikus. Põleng likvideeriti kell 13.27, inimesed kannatada ei saanud.

14. detsembril kell 7.21 helistas murelik kodanik häirekeskusele, sest Männimäe kortermajas eakas naabrinaine karjus appi ning kopsis kepiga. Päästjad avasid jõuga ukse ning leidsid eest põrandale kukkunud memme. Ta aidati püsti ning õnneks ta arstiabi ei vajanud.

Päästeamet rõhutas, et eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik raskete tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada. Selleks saab abi ja nõu küsida linna sotsiaalosakonna töötajatelt.

Samas soovitatakse leppida lähedase või naabriga kokku igapäevased regulaarsed suhtlusviisid. Nii saavad lähedased veenduda, et eakaga on kõik korras. Soovitatakse hoida pidevalt häirenuppu või telefoni enda juures või küljes. Vajaduse korral tuleks varustada kodu häiret saatva liikumisanduriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles