Viljandis asendatakse ilutulestik valgusmänguga (4)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ilutulestik uusaastaööl  Viljandis Vabaduse platsil.
Ilutulestik uusaastaööl Viljandis Vabaduse platsil. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus teatas, et sel aastavahetusel traditsioonilist ilutulestikku ei tule. Selle asemel plaanitakse tähistada aasta vahetumist valgus- ja helimaastikke koondava installatsiooniga "Wiljandi wirvalised". Paar aastakümmet Viljandis ilutulestikku korraldanud Arnika ilutulestikukeskuse juhataja meelest ei asenda laservalgus siiski ilutulestikku.

"Palju õnne!" oli Arnika juhataja Eduard Tani esimene reaktsioon, kui ta installatsioonimõttest kuulis. Tema sõnul ei saa ilutulestikku ja valgusmängu omavahel võrrelda, sest need pakuvad erinevaid emotsioone. "Aastavahetus on maailma kõige laiemalt tähistatav püha ja ilutulestik koos valguse ja heliga on selle osa," leidis Tani. Tema sõnul kuuluvad paugud ilutulestiku juurde, et anda emotsiooni.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul annab valguslahendus võimaluse pakkuda viljandlastele midagi uut. "Otsustasime, et loobume selle aastal ilutulestikust, sest nii hoiame keskkonda ning teeme meelehead inimestele ja nende neljajalgsetele sõpradele, keda tulevärgi müra häirib või hirmutab," ütles linnapea. "Mängime sel aastal heli ja valgusega teisiti, luues installatsiooni, mis kutsub hetkeks aega maha võtma ja endasse vaatama."

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles