Galerii ⟩ Laat ja laul ehk Viljandi kolmas advendipidu lõi Vabaduse platsi kihama

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Pühapäeval oli Viljandis Vabaduse platsil üritustesarja "Meie jõulud Viljandis" kolmas advendipidu. Kohale tulnud õpilasfirmad pakkusid ja tutvustasid oma kaupa. Püsti olid pandud toiduletid, meeleolu loomiseks kohale toodud vaba lava ning jõulumaagiat  nautis peol sadu ja sadu inimesi.

Juba natuke enne kella kolme käis pühapäeval Vabaduse platsil üsna usin sebimine: õpilasfirmad sättisid oma kaupa lettidele, lapsed hullasid lumes ja ehitasid lumememmesid ning sooja ja valguse saamiseks (ning mõistagi vahukommide röstimiseks) üles seatud lõkked praksusid hubaselt. Platsilt algasid ka Loova Viljandi rongituurid miljööretkele Männimäele – nõukogudeaegse arhitektuuriga tutvuma. Esimene retk algas kell kaks, teisele sai istuda kell viis.

Süüa pakuti laadal aga üsna mitmekesiselt ning hinnad olid taskukohased. Nii näiteks maksis suur kausitäis mulgiputru ainult kolm eurot ning kuidas siis Viljandimaal teisiti saakski: putru pakkuv lett oli pea kogu aeg piiramisrõngas. Samuti sai kolme euro eest endale soetada hot dog'i, aga mitte tavalise, vaid väikse kiiksuga: vorstiks verivorst, salatiks kapsas ... Pakuti ka kõikvõimalikke pirukaid, koogikesi, maiustusi ja muidugi liitrite kaupa glögi, nagu peabki jõululaadal olema. Ka seekord ei puudunud populaarsed piparpontšikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles