Prognooside kohaselt tuleb järgmine nädal soe, jõulud võivad aga valged tulla

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tallinna–Tartu maantee. Pilt on illustratiivne.
Tallinna–Tartu maantee. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh (Järva Teataja)

Külmalaine on selleks korraks taandunud ning plusskraadidesse tõusnud temperatuur järgmisel nädalal ilmaportaalide andmetel langemise märke ei näita. Valdavad on päevased plusskraadid, mis hakkavad alles nädala lõpus langema. Siiski annavad ilmaennustused lootust, et jõulupühadeks läheb temperatuur taas alla nulli ning võib sadada ka lund.

Norra ilmaportaali Yr andmetel on Viljandis järgmisel nädalal oodata kuni viiekraadist sooja. Nullilähedased temperatuurid kestavad teisipäevani, mil on kolm kraadi sooja, seejärel lubab ilmaportaal kolmapäevaks ja neljapäevaks viis kraadi sooja ning ka ööseks plusskraade. Siis temperatuur veidi langeb, kuid päevaste plusskraadide kadumist Norra ilmaportaal järgmiseks nädalaks ei ennusta. 20. detsembril läheb portaali ennustuse kohaselt taas jahedamaks.

USA ilmaportaal AccuWeather.com on oma ennustustes veidi tagasihoidlikum: plusskraade lubavad nemadki, ent kolmapäevaks ja neljapäevaks kolm kraadi, mitte viis. Samuti ennustab portaal Viljandile ja Viljandimaale valgeid jõule: 23. detsembriks viit miinuskraadi ja lumesadu, 24. detsembriks kuut miinuskraadi ja vahelduva pilvisusega ilma, kuid alates 25. detsembrist plusskraade.

Eesti ilmateenistus annab samuti teada, et plusskraadid püsivad ning ennustab kolmapäevaks lausa kuuekraadist sooja. Ilmateenistuse andmetel tugevneb kolmapäeval madalrõhkkonna mõju ning lõuna- ja edelatuul tõuseb tormiseks. Aeg-ajalt sajab vihma, ida pool sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on kogu ööpäeva valdavalt plusspoolel, vaid Kagu-Eestis öösel alla nulli. Neljapäeval suundub madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu poole ja selle lõunaservas sajab meil vihma. Edelatuul on veel võrdlemisi tugev ja õhutemperatuur ulatub ühest kuni kuue plusskraadini.

Ilmateenistus aga ei välista valgeid jõule ning kuigi nende andmetel on pärast 15. detsembrit tõenäoline läänepoolsete madalrõhkkondade võidukäik ja sulailmad muutuvad sagedasemaks, siis kuu viimasel kolmandikul on ilm tõenäoliselt muutlik ja kuu lõpp võib põhjapoolse kõrgrõhkkonna tugevnemisel jahedaks kujuneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles