Jõulupuud on küll kallimad, aga ostjaid jagub ja müük käib täie hooga

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Kuuskede müük algas selgi aastal juba detsembri hakul ning kuigi vahepealsed krõbepakaselised ilmad natuke müüki pärssisid, jagub ostjaid nii kuuskedele kui ka nulgudele, mis jõulurõõmu toojate ja loojatena üha enam populaarsust koguvad.

Värskelt raiutu on ikka parim

Bussijaama parklas müüb Tõnukülas asuva Tagametsa talu kuuski Andres Naar, kelle kinnitusel on kuused kaubaks läinud juba detsembri algusest saadik, mõistagi tuleb suurem ostumöll aga vahetult enne jõule. "Nädal enne jõulu algab tavaliselt kõige kiirem ostuaeg," teab Naar rääkida. Laupäeva hommikul kell 11 valikut küll on, aga kuusemüüja kinnitusel raiutakse kuuski jooksvalt juurde, muu hulgas on saabumas ka kuni viiemeetriseid hiiglasi. "Värskelt raiutud kuusk on ikka kõige parem," mainib Naar, "nii et hoiame kohapeal korraga vähem ja toome kogu aeg lihtsalt juurde."

Kõikide kaupade hinnad tõusevad, aga kuidas on lood kuuskedega? Väiksemad kuused maksavad bussijaama parklas 30 eurot. Müüja kinnitusel on enamikel kuusemüüjatel olnud vaja õige pisut hindu korrigeerida, aga neid püütakse hoida siiski võimalikult madalal. "Me saame hinda hoida üsna taskukohasena, sest meie kuused tulevad enda kasvatusest ja jääb ära näiteks kokkuostja vahendustasu," märkis Naar.

Mida aga järgmine aasta tuua võib, seda ei oska muidugi kuusemüüja ennustada. Hinnad tõusevad, elektriarve tahab maksmist. Kuidas Naar ise kõrge elektrihinnaga hakkama on saanud? "Suhteliselt kehvasti," ütleb Naar ja hakkab naerma. "Ikka kõvasti on tõepoolest tõusnud. Aga küll saame hakkama."

Kui jutud räägitud, asub fotograaf pilte klõpsima ja häid nurki otsima. "Võta nüüd üks ilus kuusk ja hakka seda võrgutama," juhendab fotograaf Naari.

"Kõik kuused on ilusad, Elmo!" pahandab Naar lõbusalt, ent haarabki kuulekalt ühe pontsaka kuuse ning poseerib sellega uhkelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles