Anna oma hääl! Kas lõppevast aastast jäi enim meelde koroona, Joala kast või mõni ehitus?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Jaak Joala kuju tähistab varsti oma esimest aastapäeva, kuid selgust kuju saatuse osas pole siiamaani.
Jaak Joala kuju tähistab varsti oma esimest aastapäeva, kuid selgust kuju saatuse osas pole siiamaani. Foto: Elmo Riig

Koroonaviirus, Jaak Joala kast, ehitamised, puude langetamised, hotelli ja spordirajatiste ehitamised. Lõppevasse aastasse mahtus hulk erinevaid tegemisi ning detsembri keskpaigas on ikka olnud paslik vaadata aasta jooksul juhtunule tagasi.

Sakala valis välja mõned olulisemad tegemised, mis lõppevast aastast Viljandimaalt meelde jäid.

Kõrval olevas gallupis saab iga lugeja ka ise märkida, mis kirjapandust kõige olulisemana meelde jäi. Unustasime midagi väga olulist ära? Andke meile sellest kommentaariumis siis kindlasti ka teada.

Koroonaviiruse levik

2020. aasta alguses andsid viljandlased iseendale oma kõrgeima autasu ehk Viljandi linna aastaauhinna. Nimelt leidis volikogu, et 2020. aastal olid viljandlased väga vastutustundlikud ega nakatunud koroonaga.

Selle aasta novembris olime aga nakatumuse poolest maailma absoluutses tipus. Samal ajal kui Eesti kerkis nakatumiste arvult maailmas esikohale, oli Viljandimaa Eesti piirkondade seas Põlva järel teisel kohal.

Koroona saatis meid terve aasta.

Saime kodanikena kõike: laste distantsõpet, kinniseid poeuksi, söögikohtadest toitu vaid kaasa osta ... Kevade saabudes said poed juba oma letid õue kolida või avada luugi, kust ostja hüüdis, millist ehituskaupa ta tahaks. Saime ka vaktsiinid, mille järele oli aasta esimesel poolel ülisuur nõudlus, kuid aasta teisel poolel tekkis ülisuur nõudlus hoopis vaktsineeritavate järele.

Selle aasta novembris olime aga nakatumuse poolest maailma absoluutses tipus. Samal ajal kui Eesti kerkis nakatumiste arvult maailmas esikohale, oli Viljandimaa Eesti piirkondade seas Põlva järel teisel kohal.

Suvel nakatumised peaaegu kadusid, et siis sügisel suure mürinaga tagasi tulla. Nakatumiste arv lendas lakke, maskikandmine sai taas kohustuslikuks ja hinda läksid vaktsineerimispassid. Sisuliselt jagunes ühiskond kolmeks: vaktsineeritud või haiguse läbipõdenud, vaktsineerimata tervena püsinud ja alla 12-aastased lapsed. Ühiskonna jagunemine tõi aga kaasa uusi ja seninägematuid konflikte inimeste vahel.

Koroona oli meie saatja juba 2020. aastal, oli tänavu ning on ka järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles