Alar Karu jätkab omavalitsuste liidu juhina

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandimaa omavalitsuste liidu juhina jätkab Viljandi vallavanem Alar Karu.
Viljandimaa omavalitsuste liidu juhina jätkab Viljandi vallavanem Alar Karu. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehena jätkab Viljandi vallavanem Alar Karu, aseesimeheks valiti Mulgi vallavanem Imre Jugomäe.

Juhi kandidaatideks esitati täna peetud valimistel Viljandi vallavanem Alar Karu ja Viljandi linnapea Madis Timpson. Häältega 5:3 valiti omavalitsuste liidu esimeheks Karu. Aseesimeheks esitati vaid üks kandidaat, Mulgi vallavanem Imre Jugomäe, kes Viljandi valla teatel kõigi poolthäältega sellele kohale valitigi.

"Viljandimaa omavalitsuste liidul on väga oluline roll Viljandi maakonna arengu suunamises ja maakonna omavalitsuste koostöös," ütles Alar Karu pressiteate vahendusel. "Piltlikult öeldes on liidu ülesanne rõõmsatel hetkedel tunnustust jagada maakonna tublimatele, rahulikul ajal kokku viia maakonna kultuuri- ja spordirahvas, planeerida kõik koos maakonna tulevikku ja rasketel aegadel lahendada kogu maakonda hõlmavaid kriise. Meie liidu soov on, et rahvas tunneks, et Viljandi maakond on üks tervik, arenev ja kõigist hooliv."

Omavalitsuste liit on üle võtnud maavalitsuse rolli. Sinna kuuluvad kõigi valdade ja Viljandi linna juhid. Liit koordineerib maakonna arengustrateegiat, ühtlasi peetakse nõu Viljandimaa tervise, hariduse, turismi, turvalisuse ja teistel teemadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles