MUUSIKA Noor duo valmistub väga naiselikku albumit ilmutama

Margus Haav
, reporter
Copy
Duo Leik – see on kultuuriakadeemia vilistlased Elina Kasesalu ja Kelly Veinberg.
Duo Leik – see on kultuuriakadeemia vilistlased Elina Kasesalu ja Kelly Veinberg. Foto: Ako Lehemets

Hääle- ja viiulikõla ühendav kooslus Leik avaldab peagi oma esimese albumi "Las mind kasva". Duo lõid veidi rohkem kui aasta tagasi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Elina Kasesalu ja Kelly Veinberg.

Nüüdseks akadeemia lõpetanud neiude sõnul lisab Leik oma lugudesse pärimustekstide ja rahvaviiside kõrvale maailmamuusikast inspireeritud omaloomingut. Albumil kõlavaid lugusid kannab õrnalt naiselik ja julge energia. Nimilugu "Las mind kasva" on Tõstamaalt pärit regilaul, mis jutustab naiseks sirgumisest ning oma väe, õrnuse ja jõu väärtustamisest.

"Leik on kaunilt sillerdav sügav ja salapärane rabajärv. Praegu minu lemmikduo Eestis," rääkis pärimusmuusik Merike Paberits. "Nii mõnusas värskes ja ausas kuues pärimusmuusika."

Albumi materjal sai salvestatud kultuuriakadeemia stuudios helitehnoloog Karl-Kristjan Küppasega, kellega Elina Kasesalu ja Kelly Veinberg on ka varem viljakat koostööd teinud. Albumi kujundamisega on samuti seotud Viljandi inimesed. Pildid Viljandi järve ääres jäädvustas noor fotograaf Ako Lehemets ning plaadi lõpliku disaini loob graafiline disainer Eliise Selisaar.

Albumi tarbeks valminud fotodel kannab duo kultuuriakadeemiast hoo sisse saanud eesti rõiva- ja ehtekunstnike Grete Küppari ja Maarja Palu ühisloomingut kollektsioonist "Andke maad marjal tulla". See kollektsioon on inspireeritud noore naise abielueelsest ehtimisrituaalist. Rõivakollektsioon ühtib ühtlasi albumi naiseliku väe temaatikaga ning nimilooga.   

Album ilmub tuleva aasta alguses. Praegu kogub projekt veel hoogu Hooandja platvormil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles