Tihased ja päikesetõus püüdsid hindajate pilku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kildu kooli fotovõistluse parimad autorid Liisu Kolga ja Ergo Adams
Kildu kooli fotovõistluse parimad autorid Liisu Kolga ja Ergo Adams Foto: Elmo Riig / Sakala

Lihapalli nokkivate rasvatihaste pilt, mis kannab pealkirja «69», tõi kolmanda klassi poisile Ergo Adamsile Kildu kooli esimesel fotovõistlusel nii žürii kui publiku kiituse.

Kümneaastane poiss oli koduakna taha paigutatud lindude toitmiskohta jälginud mitu päeva, enne kui sealt rahuldava pildi kätte sai. Tema seisis mõistagi teispool akent  soojas toas, kus statiivile asetatud fotoaparaat oli ühendatud arvutiga.

«Kindlasti teen pilte edasi!» lubas kleenuke poiss direktorilt saadud diplomit ja šokolaaditahvlit tugevalt käes hoides.

Lisaks tema fotole jõudis kolme parima hulka kaks pilti, mille oli teinud neljandas klassis õppiv Liisu Kolga. Seejuures oli õpilastest ja õpetajatest koosnev žürii need välja valinud pimesi, sest võistlustööde juures autorite nimesid polnud.

12-aastane Liisu Kolga oli fotod «Talvine päikesetõus» ja «Vanaema juurde päikest püüdma» teinud vanaemal külas käies, kasutades seejuures ka võõrustaja aparaati. Lisaks päikesele meeldib tüdrukule pildistada oma lemmiklilli tulpe, mida üks tema tuttav kasvatab.

«Isa lubas nüüd ka meile fotoaparaadi osta, sest temalegi meeldib looduses käia ja pildistada,» ütles Liisu Kolga.

Kildu kooli esimesele loodusfotovõistlusele tuli 74 tööd, mida hinnati kahes kategoorias: õpilased ning õpetajad ja töötajad. Žürii valis mõlemas astmes välja kolm paremat pilti, mis jäeti reastamata.

Oma lemmikud sai öelda ka publik ning seepärast juhtuski, et üks pilt pälvis mõlema hindajate rühma heakskiidu.

Töötajate ja õpetajate töödest tunnistati parimateks Krista Prinzmanni foto «Päikeseloojang», Erika Tetsmanni «Sügispäev» ja Eva Aaviku «Tõeline koerailm».

Kildu kooli direktor Enn Siimer avaldas teisipäeval edukaid pilditegijaid premeerides heameelt selle üle, et üsna spontaanselt välja kuulutatud fotovõistlus oli kogunud nii palju kaasalööjaid. Ta leidis, et ettevõtmist tasub korrata. Seni saavad lapsed aga uurida paremaid võistlustöid, mis on üles riputatud kooli saali.

Kildu põhikoolis õpib 68 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles