Jäävihm viis teehooldusmasinad Põhja-Sakala valda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Teehooldusmasinatel terendab ees töörohke aeg.
Teehooldusmasinatel terendab ees töörohke aeg. Foto: Marianne Loorents

Jäävihm liigub Viljandimaale lääne poolt ning on esialgu teeolud raskeks muutnud Põhja-Sakala vallas. Maakonna riigiteede korrashoiu eest vastutava ettevõtte juhi seletusel töötavadki teehooldemasinad hommikul eeskätt Põhja-Sakala vallas.

"Ega lund saa ka ette ära lükata," nentis teehooldusega tegeleva aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused lääne regiooni juht Jaan Viljas, viidates asjaolule, et jäävihmaga kaasnevate teeolude parandamiseks ei saa varem eriti palju ette võtta. "Teeme küll eelpuistamist, et mahasadav vihm jääks pisut vedelamaks, aga väga palju jää tekkimist ennetada ei saa."

Esimene tähelepanu läheb teehooldajatale kõige kõrgema taseme teedele ning väiksematele lähevad hooldusmasinad siis, kui suurtel magistraalidel on töö tehtud. Varahommikul algas suurem vihmasadu Viljandist põhja pool. Maapinnale jõudes jäätus vihm kohe ning tekkisid lausjääga kaetud alad.

Autojuhid said hommikul maakonnas liiklemisega hakkama ning kella kümneks ei olnud politseinikele liiklusõnnetuste kohta teateid tulnud. Viljandi patrullipolitseinike juht Silver Simuste sõnas, et teavitus saabuvate ekstreemsete ilmastikuolude kohta on olnud piisavalt hea ning tõenäoliselt on ka see autojuhte aidanud.

Politsei on kõrgendatud valmisolekus ning kui on näha, et hakkavad juhtuma õnnetused, kaasatakse lisapatrulle ja minnakse teedele liiklus rahustama.

Simuste manitses autojuhte tavapärasest suuremale ettevaatlikkusele ning sõitmisel teeoludele suurt tähelepanu pöörama, et jäised olud üllatusena ei tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles