LIBEDUS ⟩ Jäävihm segab liiklust

Margus Haav
, reporter
Copy
Libe tee teeb auto- ja bussijuhtide elu keeruliseks. 
Libe tee teeb auto- ja bussijuhtide elu keeruliseks. Foto: Elmo Riig

Ühistranspordi kasutajad peavad täna arvestama sellega, et bussid võivad hilineda. Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase ütles, et kuigi kõik bussid on liinile läinud, võivad teeolud olla sellised, mis ei võimalda lihtsalt graafikus püsida.

"Sellist ilma nagu täna tuleb väga harva ette," nentis Kase. "Olud on erakordsed ja seetõttu võivad bussid hilineda. Sellega tuleb täna lihtsalt arvestada.”

Täpsemat infot saab Viljandimaa bussiliine teenindava Atko infotelefonilt 434 0089.

Riigi ilmateenistus andis tänaseks jäävihma ja lumesaju hoiatuse, mistõttu võivad teeolud olla väga keerulised. Politsei soovitab vältimatu vajaduseta liiklemist jäävihmaga üldse vältida.

Jäävihma tõttu esineb kõikidel teedel ohtlikult libedaid lõike. Politsei palub sestap kõigil liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlik ja võimaluse korral lükata sõitmine edasi.

"Jäävihm ning libedad teeolud teevad liiklemise kõikjal raskemaks, seda nii linnas kui ka asulavälistel teedel. Libedaga kukuvad jalakäijad ja kergliiklejad, nii et teel püsimine on raske kõigil," rääkis põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrullitalituse juht Varmo Rein. "Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis libedates teeoludes liigeldes ei tohiks kindlasti taga ajada lubatud suurimat kiirust, vaid pigem tasub sõita aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles