Priit Toobali rahaasjad on poliitikavalvurite meelest korras

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Priit Toobal pidi küll valimiste järel oma rahaasju selgitama, aga midagi ebaseaduslikku tema tegevuses ei tuvastatud.
Priit Toobal pidi küll valimiste järel oma rahaasju selgitama, aga midagi ebaseaduslikku tema tegevuses ei tuvastatud. Foto: Marko Saarm

Kui oktoobris leidis erakondade rahastamise järvelevalve komisjon, et asjalood, kuidas liikus raha Priit Toobali, tema ettevõtte Kildu Grupp ja Keskerakonna Põhja-Sakala osakonna vahel, vajavad uurimist, siis novembri istungil leidis komisjon, et Toobali suhtes menetlus ei alustata.

Priit Toobal sai erakondade rahastamise järvelevalve komisjonist (ERJK) kirja, mille kohaselt arutati nimetatud rahastamisskeemi komisjoni istungil ning otsustati menetlust mitte alustada.

Komisjonile tehtud avalduses paluti kontrollida osaühingu Kildu Grupp tehtud annetust Eesti Keskerakonna Põhja-Sakala osakonna valimiskampaania rahastamiseks. Komisjonile viidati, et Kildu Grupp on rahastanud Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Priit Toobali valimisreklaame tema loodud Facebooki kontol "Põhja-Sakala Valgest Majast".

"Tänaseks on Toobal deklareerinud oma valimiskampaania aruandes muu hulgas kulutused internetireklaamile Kildu Grupp OÜ esitatud arve alusel summas 800 eurot. Seega ei saa rääkida juriidilise isiku annetusest," seisab komisjoni otsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles