«Sakala» jahib preemiaid kolme looga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ajalehtede liidu žürii valis teisipäeval välja parimad mullu maakonnalehes ilmunud uudised ning arvamus- ja olemuslood. «Sakala» lood kandideerivad kahes kategoorias kolmest.

Maakonnalehe uudise kategooria nominendid on Erik Kalda 19. aprilli «Põhjarannikus» ilmunud lugu «Miljonivõlgnik Avo Viiol on edukas ettevõtja», Raul Vinni «Saarte Hääles» ilmunud lugudega «Õpetajate ametiühingust kadus raha» (5. oktoober) ja «Õpetajate raha vargus: raamatupidaja kõrvaldas pool miljonit» (6. oktoober) ning Hans Väre mullu oktoobris ja novembris «Sakalas» ilmunud lugudeseeriaga riigikogu kuluhüvitistest. Sama artiklisari kandideerib ka üleriigiliste uudiste seas.

Arvamuslugude hulgas on «Sakalal» lausa kaks kandidaati: Gert Kiileri 24. augustil ilmunud arvamus «Kuidas päästa vaimset «teist Eestit»» ja Hans Väre 6. augustil avaldatud lugu «Tuleviku teine Eesti — lollidemaa». Lisaks kandideerivad parima arvamusloo tiitlile Erik Kalda 23. juulil «Põhjarannikus» ilmunud artikkel «Politseitöö ja selle imiteerimine» ning Kaupo Meieli 25. jaanuaril «Pärnu Postimehes» ilmunud looga «Pärnu leib ja mage nõukaihalus».

Maakonnalehe olemusloo nominendid on Anu Bollverki 24. novembril «Järva Teatajas» ilmunud lugu «Aadresside uuendus toob kaasa segadust», Aime Jõgi 20. mail «Tartu Postimehes» ilmunud lood «Insult halvas korraga nii ema kui poega», «Logopeed aitab sõnu leida nagu detektiiv» ja «Kirevad ja rasked taastumislood» ning Ivar Soopani 15. märtsil «Lääne Elus» ilmunud lugu «Martna talunik ehitab koos pojaga koduõuel maal ja vees liikuvat universaalset traktorit».

Žürii leidis, et arvamuse ja uudise kategooria võistlustööd olid seekord tugevad ja konkurentsitihedad, kuid olemuse kategooriasse esitatud tööde seas ei olnud säravaid teemasid. Lisaks ootab žürii olemuslugude puhul rohkem stiili.

Žüriisse kuulusid Eesti ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar (esimees), «Põhjaranniku» peatoimetaja Erik Gamzejev, «Nädalise» peatoimetaja Tõnis Tõnisson, Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja ja pressinõukogu esimees Eve Rohtla ning «Postimehe» vastutav peatoimetaja Anvar Samost.

Iga žanrikategooria parim maakonnalehe kirjutis saab preemiaks 320 eurot ja diplomi.
Võitjad tehakse teatavaks 2. märtsi tseremoonial Tallinnas Õpetajate majas.
Eelmisel aastal võitis «Sakala» esikoha nii uudise, arvamuse kui olemusloo eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles