Mulgi uudise

Kristi Ilves
, Mulgi uudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios kaks korda kuus. Rubriiki toimetab Kristi Ilves Tarvastu kandist.

Pilliuvilise latse saive Tarvastun kokku

Mineve nelläbe peeti Tarvastu gümnaasiumin joba 9. Villändimaa kuule plokkvlöödipäevä.
Kümnest Villändimaa koolist olli kohale tullu 96 eri vanusen last üten õpetejidege.

Plokkvlöödipäev sai 1999. aastel akatuse Kalmetu põhikoolist, vahepääl jäi ettevõtmine soiku, a 2009. aastel ürjäs Tarvastu gümnaasiumi õpetei Tiina Lillepuu selle uvveste ja sellest aast pääle koguneve pilliuvilise Tarvastuse.

Kuigi ettevõtmise pääliskiri om plokkvlöödipäev, saap tõisi pille kah õppi. Siikõrd saive latse 15  õpeteje käe all õppi viil plaatpille, kitarri, tillikest kanneld ja käsikellamängu. Pääle selle õpetedi arvuti pääl nuuti kirjuteme, ruupilli tegeme ja muusika järgi joonisteme. Egä laits sai valide kolm tüükammerd, millest osa võtta.

Peräst olli tillike konssert, kos kik saive üles astu. Omavahel võistleme es pia ja parembit vällä es valite. Pääkõrraldei Tiina Lillepuu ütel, et kige tähtsamb om iki laste ää miil muusikast ja ütenkuun pillimängmisest.

Kultuuriprogramm uut jälle uusi projekte

«Mulgimaa kultuuriprogrammi 2010—2013» mõte om elun ja au sihen oida mulgi eluolu, kombit, vanu tüüvõttit ja oma kiilt.

Raha võive küside riigiasutuse, omavalitsuse, ülikooli, sihtasutuse, füüsilisest isikust ettevõtjade, äri- ja mittetulundusühingu. Kultuuriprogrammist võip raha saia näituses raamatide välläandmises, vilme tegemises, välläpanekide ja muude ettevõtmiste kõrraldemises, rahvarõõvaste tegemises, pille ostmises ja kiges muus, mes avitep mede perimust alla oida.

Rohkemb täädust saap Mulgimaa kultuuriprogrammi kohta rahvakultuuri keskuse kodulehe pääld www.rahvakultuur.ee.

Tänavaaste om projekt rahaküsimises valla 6. veebruarist 6. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles