30 aastat tööd on oskuste andmise kõrval kätte näidanud ehitusmaailma mured (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Soveki juht Margus Keerutaja tõdes, et ehitusvaldkonnas on lähiaja üks suurimaid muresid heade töötajate leidmine, ning ütles, et riik peaks kutseõppeasutustele koolitustellimusi esitades ettevõtjate vajadusi silmas pidama.
Soveki juht Margus Keerutaja tõdes, et ehitusvaldkonnas on lähiaja üks suurimaid muresid heade töötajate leidmine, ning ütles, et riik peaks kutseõppeasutustele koolitustellimusi esitades ettevõtjate vajadusi silmas pidama. Foto: Elmo Riig

Aktsiaseltsi Sovek asutamisest möödus eelmise nädala hakul 30 aastat ning tuleb nentida, et kütte- ja kanalisatsioonitöödega tegelevale ettevõttele on kõige parem tunnustus ikka see, kui objekt on juba aastaid tagasi valminud ja seda õieti enam ei mäletagi, sest pole olnud kordagi tarvidust seda üle käia.

Sovek kasvas välja kunagisest Viljandi KEK-ist. Aktsiaseltsi direktor Margus Keerutaja meenutas, et tema töötas KEK-is sanitaartehnika osakonna juhatajana ja ühel hetkel andis juhataja loa aktsiaselts asutada, aga osanikuks jäi Viljandi KEK ka ise. «Neli osanikku oli ja nimeks sai KEK-Sovek. Ajapikku ostsime teiste osaluse välja ja nimeks jäi Sovek, mis on moodustatud sõnadest «soojus», «vesi» ja «kanalisatsioon».»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles