Kriminaalasjad, kindlustusjuhtum ja eksvallavanema vaidlus vallaga. Põhja-Sakala poliitikud kulutavad teineteise järel kohtuuksi (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sellel Põhja-Sakala võimulepingu sõlmimise fotol on 13 rahva valitud vallavolinikku ja vastne vallavanem Jaak Raie. Sakala andmetel on neist 13 poliitikust neljal pooleli kohtuprotsess.
Abbivallavanemaks saanud Jan Kraneri (1) viis kohtusse tsiviilvaidlus, kuid nüüd süüdistab kohus teda otsuse mittetäitmises ja see on toonud kaasa kriminaalkuriteo kahtlustuse.
Volikogu esimees Priit Toobalil (2) peaks olema kohtuistung 13. jaanuaril, aga pikk kindlustusvaidlus võib saada lahenduse kohtuvälisel teel.
Tõnu Aavasalu (3) käib kohut sisuliselt kõigi teiste pildilolijate vastu, sest tema kaebas eelmise vallavõimu ajal kohtusse vallavalitsuse.
Geit Kundlat (4) kahtlustatakse varguses ning mees kavatseb end volikogu tööst uurimise ajaks taandada.
Sellel Põhja-Sakala võimulepingu sõlmimise fotol on 13 rahva valitud vallavolinikku ja vastne vallavanem Jaak Raie. Sakala andmetel on neist 13 poliitikust neljal pooleli kohtuprotsess. Abbivallavanemaks saanud Jan Kraneri (1) viis kohtusse tsiviilvaidlus, kuid nüüd süüdistab kohus teda otsuse mittetäitmises ja see on toonud kaasa kriminaalkuriteo kahtlustuse. Volikogu esimees Priit Toobalil (2) peaks olema kohtuistung 13. jaanuaril, aga pikk kindlustusvaidlus võib saada lahenduse kohtuvälisel teel. Tõnu Aavasalu (3) käib kohut sisuliselt kõigi teiste pildilolijate vastu, sest tema kaebas eelmise vallavõimu ajal kohtusse vallavalitsuse. Geit Kundlat (4) kahtlustatakse varguses ning mees kavatseb end volikogu tööst uurimise ajaks taandada. Foto: Elmo Riig/montaaž

Põhja-Sakala valla poliitikutest kahel on pooleli kriminaalmenetlus, üks jagab kohtus maid kindlustusfirmaga tsiviilkorras ning vallavalitsusel on käsil kohtuvaidlus ühe volikogu liikmega.

Erinevate kriminaal- või kohtulugudega on seotud vastne abivallavanem Jan Kraner, kes käib kohut oma naabritega, vallavolikogu esimees Priit Toobal, kel on lahendada üks kindlustusjuhtum ning vastne volikogu liige Geit Kundla, kes on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud ja seisab nüüd silmitsi kriminaaluurimisega, mis seob ta vargusega.

Üsna põnevaks võib pidada eksvallavanem Tõnu Aavasalu juhtumi, kes kevadel kaebas tema suhtes öeldud lausete pärast kohtusse Põhja-Sakala vallavalitsuse. Kui toona oli Aavasalu opositsionäär, siis nüüd tuleb tal kohtuteed jätkata olukorras, kus kohtus istuvad tema vastas lähimad poliitilised kaasvõitlejad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles