Esmaspäeval seisab Vabaduse platsil Viljandi haigla meestebuss

Sakala
Copy
Viljandi haigla meestebuss
Viljandi haigla meestebuss Foto: Viljandi haigla

Viljandi haigla äsja tööd alustanud meestebuss peatub esmaspäeval, 6. detsembril kella 9–17 Viljandis Vabaduse platsil.

Vastuvõtule võib pöörduda kõigi meestemuredega: eesnäärmevaevused, seksuaalhäired, meeste üleminekuiga, hüpogonadism ehk munandi toimimise häire, viljatus, kroonilised põletikud. Bussis on ultraheliaparaat eesnäärme uuringuteks, kehaanalüsaator, millega saab mõõta kliendi kaalu, pikkust, lihasmassi, rasvaprotsenti, bioloogilist vanust ning muid spetsiifilisi näitajaid, samuti uriinivoolu mõõtmise aparaat, analüsaator ja palju muud. Kabineti varustus on samasugune nagu haiglas ja seal tehakse 95 protsenti vajaminevatest uuringutest.

Uroloogi vastuvõtule pääsemiseks on vaja saatekirja. Registreerida saab helistades Viljandi haigla registratuuri telefonil 434 3001 ja digiregistratuur.ee kaudu. Digiregistratuuris saab kinni panna ainult saatekirjaga aegu, telefoni teel ka tasulisi aegu.

Viljandi haigla koostöös Eesti Vähiliiduga pani alates 13. novembrist tööle meestebussi, mis hakkab ringi sõitma eri paigus üle kogu Eesti. Meestebuss on juba viies mobiilne kabinet, mille Viljandi haigla on käivitanud.

Androloogiakabinetis võtab vastu uroloog Teesi Sepp. Uroloogia on kirurgiline eriala, kus arstid tegelevad meeste kuse- ja suguteede haigustega. "Me kutsume mehi endale tähelepanu pöörama ja oma tervist kontrollima. Käsitleme onkoloogilisi probleeme nagu kuseteede kasvajad ja ka healoomulisi probleeme nagu neeru- ja kuseteede kivid, põietalitlushäired ja põletikud. Uroloogid käsitlevad ka meestele eriomaseid muresid nagu eesnäärmehaigused, seksuaalhäired, sugutrakti ägedad ja kroonilised põletikud, kõik peenise- ja munandikotihaigused," selgitas meestebussis vastuvõtte alustav Teesi Sepp.

Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles