Maria Fausti "Maarja missa" jõuab pühapäeval Viljandisse

Margus Haav
, reporter
Copy
"Maarja missa" ettekanne Taanis Copenhageni Jazz festivalil juulis 2021. Maria Faust poseerib koos dirigent Endrik Üksväravaga.
"Maarja missa" ettekanne Taanis Copenhageni Jazz festivalil juulis 2021. Maria Faust poseerib koos dirigent Endrik Üksväravaga. Foto: Kristel Üksvärav

Pühapäeval, 5. detsembril kell 17 tuleb Viljandi Jaani kirikus ettekandele Maria Fausti "Maarja missa", mille koos kooriga kannab ette helilooja ise. "Maarja missa" on pühendatud perevägivalla ja väärkohtlemise ohvritele. 

""Maarja missa" temaatika puudutab paljusid, sõltumata nende rahvusest või geograafilisest asukohast," ütles dirigent Endrik Üksvärav. "Lähisuhte vägivalla ohvriks langevad Eestis igal aastal tuhanded naised. Teame, et pelgalt sellest muusikateosest ei piisa, et olukorda muuta. Kuid loodame siiski, et see pakub lohutust ja usku. Ning julgust. Julgust muutusteks. Ühtlasi oleme tänulikud kõikide otsuste ja tegevuste eest, mis aitavad kaasa koduvägivalla all kannatavate naiste olukorra toetamisele ja muutmisele."

"Maarja missa" on saksofonisti ja helilooja Maria Fausti sakraalteos, mis on tellitud ja kirjutatud kammerkoorile Collegium Musicale ja neljale instrumentalistile. Teose esiettekanne oli Tallinnas möödunud aasta augustis ning lisaks kontserdipublikule kõlas see otseülekandena ERR Klassikaraadios.

Tänavu kõlas teos Taanis Kopenhaageni džässifestivalil ja Tallinnas konverentsi "European Jazz 2021" avakontserdil, samuti Tartus ja Kärdlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles