PÄEVAINTERVJUU ⟩ Lahked inimesed tegid teleseriaalis Mõisakülast Munavere

Üllar Priks
, reporter
Copy
"Munavere" lavastaja Tanel Ingi jagab näitlejaile näpunäiteid.
"Munavere" lavastaja Tanel Ingi jagab näitlejaile näpunäiteid. Foto: Taavi Arus

Möödunud suvel kihas muidu vaikne Mõisaküla justkui sipelgapesa, millesse on rästik visatud. Suurest linnast tulnud filmimehed väntasid seal seriaali "Munavere" ning kutsusid kohalikudki loomeprotsessist osa saama. Nüüd on sari valmis ning täna õhtul teeb võttegrupp linnarahvale tänukummarduse. Piduliku sündmuse puhul tegi Sakala juttu Ugala teatri näitleja Tanel Ingiga, kelle taktikepi all kogu ettevõtmine käis.

Pean jälle rõhutama, et meid seob pikaaegne tutvus ning sestap söandan sind ka lehe tarvis intervjueerides sinatada. Ole hea, räägi alustuseks sellest seriaalist. Kes on "Munavere" loomise taga ning millest see räägib?

Seriaali algversioon on on Läti materjal, mida on kolm hooaega teles edukalt näidatud. Sarja produtsendid mõtlesid, et äkki võiks seda Eestis ka proovida. Loomulikult tuli teha adaptsioon, sest paljud nüansid siin ei päde. Adaptsiooni tegi Timo Diener ning lõpuks käisin mina režissöörina stsenaariumi üle. Eesmärk oli, et näitlejail oleks võimalikult palju improvisatsiooniruumi. Ees oli lihtsalt situatsioon ja vaatasime, kui palju nalja sellest välja imeda suudame. Alustekst ei olnud nii-öelda püha.

Lugu räägib ühest väikelinnast, kuhu peategelase tegemisi tuleb jälgima Iiri televisiooni võttegrupp. Sari on üles filmitud mocumentary ehk võltsdokumentaali stiilis. Luubi all on kokkuvõttes kolm Munavere kutti, kelle jähmerdamised üles võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles