Viljandi reoveest hakatakse otsima narkootikume

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kui seni analüüsiti Viljandi reovett koroonaviiruse leviku väljaselgitamiseks, siis nüüd hakatakse võtma proove, et tuvastada narkootikume.
Kui seni analüüsiti Viljandi reovett koroonaviiruse leviku väljaselgitamiseks, siis nüüd hakatakse võtma proove, et tuvastada narkootikume. Foto: Elmo Riig

Justiitsministeerium ja Eesti kohtuekspertiisi instituut sõlmisid kokkuleppe, et tulevast aastast hakatakse reoveeanalüüside kaudu jälgima narkootikumide tarbimise ulatust Eestis. Linnade seas, kus proove võtma hakatakse, on ka Viljandi ning esimesi tulemusi lubatakse veebruaris.

Justiitsministeeriumi analüüsitalituse juhataja Mari-Liis Sööt ütles, et reovee analüüsimine narkoainete seireks on paljulubav ja arenev meetod, mis toob kokku erineva valdkonna teadlased ja poliitika tegijad. «Uurimisvaldkondadena on siia hõlmatud kriminoloogia, keemia ning epidemioloogia. Selle abil saame teada inimeste narkootikumide tarbimise harjumustest ja selle muutustest, mis võimaldavad riigil paremini ennetus- ja kriminaalpoliitikat kavandada. Nii on ka omavalitsustel täpsem teadmine oma piirkonnas toimuva kohta,» rääkis Sööt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles