Vedaja küsib riigilt luba prügi elurajooni kõrvale tuua. Keskkonnaamet ei näe põhjust avalikkust teavitada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti Keskkonnateenused tegutseb Viljandis Musta tee ääres, kus tal on kinnistu. Sellel olevale platsile sooviks ettevõte püstitada suure telgi, milles hakata prügi ümber tõstma.
Eesti Keskkonnateenused tegutseb Viljandis Musta tee ääres, kus tal on kinnistu. Sellel olevale platsile sooviks ettevõte püstitada suure telgi, milles hakata prügi ümber tõstma. Foto: Elmo Riig

Viljandis prügiveoga tegelev ettevõte tahab püstitada linnaserva suure telgi, et hakata selles prügiautode sisu suurematesse konteineritesse ümber tõstma. Viljandi linnajuhid on plaanile vastu ning kõige rohkem hämmastab neid asjaolu, et Keskkonnaamet ei näe põhjust protsessist avalikkust teavitada.

Linnavalitsuse ametnike ja poliitikute suure tähelepanu tõmbas keskkonnaameti dokumendis lause, et kavandatavast prügi vahelaost pole vaja avalikkust teavitada. Ometi tähendab kogu alanud protsess seda, et prügi ümberlaadimine võib suures osas kolida Pärnu maantee äärsel põllul tegutsevast jäätmejaamast Musta teele äri- ja elumajade piirkonda. Dokumendis käib seejuures jutt umbes 10 000 tonnist prügist aastas, kuid kogus võib olla ka suurem, sest mingit ülempiiri ei seata.

Eesti Keskkonnateenuste lääne regiooni juht Jaan Viljas väitis Sakalale antud kommentaaris, et firma ei kavatse üleüldse Musta teele prügi vahe­ladu luua ning firmal polegi kuskil 10 000 tonni jäätmeid võtta, sest neid ei teki ümber Viljandi nii palju. Viljandis oleks kavas ümber laadida kaks-kolm prügiautot päevas ja see kõik toimuks Viljase sõnul kinnises ruumis, kus lendprahti ei teki ja midagi keskkonda ei satu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles